Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 7. toukokuuta 2018

Neljäkymmentä vuotta

Tänään on 07.05.2018, Helmen päivä ja minun syntymäpäiväni.

 Synnyin tasan 40-vuotta sitten aamusta keskelle kauneinta kevättä. Lapsuuden muistan mielessäni pitkänä ajanjaksona, milloin syntymäpäiviäni vietettiin naapurin lasten kanssa hameissa ja shortseissa. Välillä oli lämmintä ja välilllä kylmää.Minä kirmasin silti aina niissä pienissä kesävaatteissa. Siihen aikaan karkkia oli harvoin saatavilla ja leveimmät hymyt löytyivät minulta juurikin niiden herkkupöytien takaa. Synttäri kutsut muotoutuivat perinteeksi. Äidin kanssa leivoimme kakun ja pyysimme lähimmät kaverit ja sukulaiseni kylään.
Mieleeni ovat jääneet 17-vuotis synttärini, kun 7.5.1995 Suomi voitti ensimmäisen kerran kultaa miesten jääkiekon MM- kisoissa. Silloin oli isot bileet koko Suomella.
Isolla joukolla riemuitsimme myös, kun täytin kolmekymmentä vuotta. Varsinainen risteily seilattiin 17.05.2008 alkaen. Varasimme hyvissä ajoin kaveriporukan kanssa perinteisen Ruotsin risteilyn ja osallistujia oli noin kolmisen kymmentä. Ajattelimme, kun suurin osa meistä täytti samana vuonna 30, että juhlisimme merkkipaalua yhdessä. Tyttäreni jäin ensimmäistä kertaa mummin luo yökylään hoitoon ja osallistuimme mieheni kanssa karkeloihin. Muistoihin tallentui legendaarinen "paskasakki" risteily.
Seuraava merkittävä 7.5. oli vuonna 2014. Menin silloin synttäripäivänäni ensimmäistä kertaa magneettikuviin aivokasvain leikkauksen ja kemoterapian jälkeen. Kuvissa ei näkynyt muutosta. Sain parhaan lahjan eli mahdollisuuden jatkaa elämää.
Vuosi sitten 7.5 esiintyi ihan lempi artistini Enrique Iglesias Suomessa Hartwall areenalla ja olimme parhaan ystäväni häntä kuuntelemassa. Konsertti kesti melkein puoleen yöhön ja lopussa ilmaan lensivät ilmapallot. Enrique kiitti lopuksi parhaista synttäreistä! Samoin tein mielessäni minä. (Hän on syntynyt 08.05).

Tänään kävelin aamusta yksin Näkyvän rantaan istuin alas ja olin vaan kiitollinen. Onnen kyyneleet valuivat väkisin silmäkulmasta, kun mietin näitä kuluneita, melkein viittä vuotta mitä olen saanut elää remissiossa tämän aivokasvaimen kanssa!
07.05.2018 ja elän! 40-vuotta! <3 br="">


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti